Naslovnica / Privatnost

Privatnost

Politika privatnosti Varkom d.o.o.

 

Tvrtka Varkom d.o.o. ima za cilj zaštitu Vaše privatnosti.

Ova Politika (zajedno s drugim povezanim dokumentima) određuje koje Vaše osobne podatke prikupljamo i način na koji ih koristimo.

Koje Vaše osobne podatke možemo prikupljati?

Prikupljamo osobne podatke o Vašim posjetima Internetskoj stranici, uključujući, ali neograničavajući se na podatke o prometu, lokaciji, web zapise, anketne sadržaje i sadržaje iz kontakt obrazaca te druge obavijesne podatke i resurse kojima pristupate. Zbirka navedenih osobnih podataka ubuduće će olakšati Vaš posjet Internetskoj stranici jer ćemo Vam moći predložiti relevantne sadržaje na temelju lokacije s koje pristupate Internetskoj stranici.

Prikupljamo sve informacije koje nam šaljete kada koristite naše kontakt obrasce (na primjer “Postavite pitanje”, “Kontakt”) te osobito ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj i sl.

Prikupljanje Vaših osobnih podataka putem naših kontakt obrazaca ne predstavlja zakonski ili ugovorni zahtjev; međutim, napominjemo da su polja označena zvjezdicom (*) obavezna polja. Te su nam informacije potrebne kako bismo postupili ili pak odgovorili na Vaš zahtjev. Dijeljenje ostalih informacija ili osobnih podataka prilikom ispunjavanja obrazaca za kontakt temelji se na Vašoj slobodnoj odluci. U slučaju da nas kontaktirate, zabilježiti ćemo tu korespondenciju.

Kolačiće pohranjujemo kako je detaljnije objašnjeno na poveznici https://www.varkom.hr/stranica/cookie-policy

Kako koristimo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u sljedeće svrhe:

 •        za prilagodbu sadržaja i usluga Vašim interesima,
 •        za pružanje odgovora na Vaše zahtjeve ili pitanja kad nas kontaktirate,
 •        za informiranje o drugim uslugama koje bi Vas mogle zanimati – kao što su brošure ili informacije o nadolazećim događanjima tvrtke Varkom d.d,
 •        za izradu, objavu i poboljšanje sadržaja i usluga koje su Vam važne,
 •        za prilagodbu prikazivanja sadržaja i usluga na Internetskoj stranici na način koji najviše odgovara Vašem uređaju,
 •        za ponudu korištenja interaktivnih funkcija naše Internetske stranice ukoliko to želite,
 •        za daljnji razvoj i unaprjeđenje Internetske stranice, naših usluga i sustava kako bi vam bili korisniji.

Korištenje navedenih osobnih podataka dopušteno je zakonskim odredbama o zaštiti osobnih podataka koje se primjenjuju jer je to:

 •        nužno za potrebe naših legitimnih interesa u ispunjavanju gore navedenih ciljeva,
 •        u nekim slučajevima neophodno za ispunjavanje naših zakonskih ili statusnih obaveza, primjerice, priopćavanje podataka nadležnim državnim tijelima, agencijama ili sl.
 •        nužno za izvršavanje zadataka koji se provode u javnom interesu i kada koristimo posebne kategorije osobnih podataka, potrebnih za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih interesa ili kada se obrada odnosi na osobne podatke u javnoj domeni;
 •        u određenim okolnostima, obrada se provodi u skladu s Vašom suglasnošću, a koju nam povremeno dajete, kao kada se prijavite za primanje promidžbenih poruka, obavijesti i vijesti putem e-pošte.

Varkom d.o.o. obrađuje osobne podatke i bez ljudskog posredovanja, te tada može koristiti automatizirane sustave/obrade i automatizirano donošenje odluka (kao što je profiliranje) kako bi poslovnim klijentima pružili tražene usluge.

Razdoblja pohrane osobnih podataka ovise o svrsi za koju se ti podaci obrađuju, kao i o odgovarajućim sredstvima kojima su takvi osobni podaci obrađeni. Nije moguće ovom Politikom odrediti različita razdoblja, te ih jasno sve obuhvatiti. Kriteriji koji se koriste za određivanje primjenjivog razdoblja pohrane osobnih podataka navedenih u ovoj Politici su:

 •        da je pohrana nužna za ostvarivanje odgovarajuće svrhe,
 •        da je potrebna za održavanje poslovnog odnosa s Vama,
 •        da je utemeljena na Vašoj privoli, i / ili
 •        određena primjenjivim zakonskim odredbama o pohrani

Dijeljenje s trećim stranama

Kako bismo olakšali učinkovito korištenje Vaših podataka i kako bi Vam osigurali najbolji sadržaj i / ili usluge, ponekad smo dužni otkriti vaše podatke trećima stranama. Međutim, to je moguće samo u nekim slučajevima:

S dobavljačima, podizvođačima i zastupnicima: radi obavljanja određenih poslova mogu se ugovoriti radovi s drugim poduzećima i pojedincima (kao npr. usluge održavanja poslužitelja, održavanja poslovnih aplikacija, komercijalnih revizija ili pravnih poslova i sl.), ali navedene osobe mogu imati pristup samo Vašim osobnim podacima za potrebe obavljanja dogovorenih poslova, te se ne smiju koristiti ni u koje druge svrhe. Svi dobavljači, podizvođači i zastupnici morat će poštovati ugovorne obveze o privatnosti i povjerljivosti.

 

IP adrese i kolačići

Varkom d.o.o. može prikupljati podatke o Vašem računalu, uključujući dostupne podatke o IP adresi, operativnom sustavu i vrsti pretraživača za upravljanje sustavom. Radi se o statističkim podacima o pretraživanju i uzorcima pretraživanja koji ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu.

Iz istog razloga, pomoću datoteke kolačića pohranjene na Vašem uređaju, možemo prikupljati općenite informacije o načinu na koji koristite Internet. Kolačići nam služe za poboljšanje internetske stranice i za pružanje bolje i personalizirane usluge. Za više informacija o korištenju kolačića na internetskoj stranici pogledajte Politiku o korištenju kolačića: https://www.varkom.hr/stranica/cookie-policy.

Ako na Vašem računalu radi više korisnika, savjetujemo Vam da ne odabirete ponuđenu opciju “zapamti moje podatke” za pohranjivanje određenih informacija koje ste unijeli.

Gdje pohranjujemo i obrađujemo vaše osobne podatke

Kao što je objašnjeno u odjeljku “Dijeljenje s trećima stranama”, dijelimo Vaše osobne podatke s dobavljačima, podizvođačima ili zastupnicima, ali Vaši osobni podaci ostaju pod kontrolom tvrtke Varkom d.o.o. kako bi bili primjereno zaštićeni.

Nastojimo poduzeti sve korake koji su opravdano nužni kako bismo osigurali sigurno korištenje vaših osobnih podataka u skladu s ovom Politikom.

Prenosimo li vaše podatke izvan Europske unije?

Možemo prenositi i obrađivati Vaše osobne podatke u jednoj ili više drugih zemalja, unutar ili izvan Europske unije. Vaše podatke prenositi ćemo izvan EU samo u zemlje za koje Europska komisija odluči da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite.

Sigurnost podataka

Iako ćemo učiniti sve kako bi zaštitili vaše osobne podatke, slanje informacija putem Interneta nije u potpunosti sigurno te stoga ne možemo jamčiti sigurnost Vaših osobnih podataka koji se šalju na Internetsku stranicu ili bilo kojoj trećoj strani. Svaki takav prijenos je na Vašu odgovornost. Jednom kada dobijemo Vaše podatke i pošaljemo ih trećim stranama, koristimo stroge procedure i odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo onemogućili neovlašteni pristup, promjenu, brisanje ili prijenos navedenih osobnih podataka.

Vaša prava

Kako možete pristupiti, ispraviti i obrisati vaše osobne podatke

Prema važećim propisima o zaštiti osobnih podataka imate sljedeća prava:

Pravo na pristup i dobivanje kopije Vaših osobnih podataka koji se obrađuju: Imate pravo tražiti potvrdu da li obrađujemo Vaše osobne podatke. U slučaju kada obrađujemo Vaše osobne podatke, možete ostvariti pristup Vašim osobnim podacima i određenim informacijama o tome kako ih obrađujemo.

Pravo na ispravak Vaših osobnih podataka: Ukoliko dokažete da osobni podaci koje posjedujemo o Vama nisu točni, možete zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka.

Pravo na brisanje („pravo na zaborav“): U određenim okolnostima imate pravo ishoditi brisanje Vaših osobnih podataka. Zahtjev za brisanjem Vaših osobnih podataka možete podnijeti u bilo kojem trenutku, a Varkom d.o.o. će procijeniti da li vaš zahtjev za brisanjem osnovan. Pravo na brisanje uvjetovano je zakonskim pravima i obvezama pa u nekim slučajevima postoji osnovanost za zadržavanje podataka. U slučajevima kada, sukladno zakonu, utvrdimo da zahtjev za brisanjem Vaših osobnih podataka treba odobriti, Varkom d.o.o. će to učiniti bez nepotrebnog odgađanja.

U svrhu ostvarivanja Vaših prava, možete nas kontaktirati na sljedeću adresu: info@varkom.com

U opsegu u kojemu obrađujemo Vaše osobne podatke na temelju Vaše privole, imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade provedene na temelju Vaše privole prije njezina povlačenja.

U pogledu obrade vaših osobnih podataka također imate pravo na pritužbu nadzornom tijelu kod vašeg lokalnog tijela za zaštitu osobnih podataka.

Izmjene Politike

Odredbe ove Politike mogu se povremeno mijenjati. Objaviti ćemo sve bitne izmjene putem odgovarajućih obavijesti na ovoj Internetskoj stranici ili ćemo vas obavijestiti o tome putem drugih komunikacijskih kanala.

Kontakt

Sva pitanja, komentare i upite vezane za ovu Politiku šaljite nam slobodno na adresu elektroničke pošte info@varkom.com.

Vrh